Niš priprema projektnu dokumentaciju za obnovu stadiona Čair – U planu završetak i natkrivanje tribina

Iako se još ne zna ko će da plati završetak rekonstrukcije tribina na stadionu Čair, na niškom Gradskom veću usvojeno je da će Grad ubuduće da rešava projektnu dokumentaciju kako bi mogao da konkuriše za novac kojim bi se konačno u potpunosti renovirao niški stadion.

Gradsko veće Niša usvojilo je dopunu Programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje za ovu godinu, ne bi li se završili radovi na izgradnji koji su ranije započeti, a među njima se našao i stadion Čair.

Planirano je da severna, istočna i južna tribina stadiona ove godine budu završene i pokrivene, a kako kaže sekretar za investicije Vanča Dimitrov, ovom dopunom programa rešava se projektna dokumentacija.

Ipak, sekretar za investicije nije mogao da precizira koliko će para Grad da izdvoji za stadion Čair, niti koliko para treba za renoviranje.

Dimitrov kaže da Grad priprema potrebnu dokumentaciju, što podrazumeva izdavanje građevinske dozvole, a potom će sa tim projektom da konkurišu kod ministarstava da bi obezbedili novac.

Nedavno je, inače, predsednik Fudbalskog kluba Radnički Ivica Tončev najavio da će taj fudbalski klub u najkraćem roku obezbediti milion evra kako bi se nastavila rekonstrukcija Čaira i pozvao gradsku i republičku vlast da im u tome pomognu.

Kako pišu Južne vesti, još 2014. Grad je odlučio da uzme kredit, kako bi i zapadna tribina bila srušena i iznova napravljena, ali su ubrzo povukli ovu odluku zbog mera štednje.