Niš prodao još jednu zgradu u centru grada

Od 12 preostalih gradskih objekata koji se nalaze uglavnom u centru Niša na poslednjoj licitaciji prodata je samo porodična stambena zgrada u Ulici Stefana Prvovenčanog 29, kod Mosta Mladosti, za oko 62.000 EUR.

U gradskom Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove kažu da zasad nije u pripremi novi oglas za prodaju, iako je i na novoj licitacija bila slaba zainteresovanost kupaca.

U ponudi je bilo 12 objekata, dodaju, a na licitaciji je bila samo jedna ponuda i to za zgradu u Stefana Prvovenčanog. Kažu da je zgrada prodata bez stana na prvom spratu, koji je u privatnom vlasništvu, a uz nju i „pomoćna zgrada broj 2“, ali bez zemljišta na kome se ti objekti nalaze.

– S obzirom da je podneta samo jedna prijava, navedena nepokretnost otuđena je po početnoj ceni iz Oglasa, koja iznosi 61.931,07 EUR. Procena tržišne vrednosti nepokretnosti koje su već bile na oglasu kod ponovnog oglašavanja vrši se ako je protekao duži vremenski period od prethodne procene (najmanje šest meseci) – navode u Sekretarijatu.

Još nije poznato kada će biti nova licitacija, navode, a tada bi trebalo da bude poznato i da li će se menjati njihova cena.

Inače, prva javna licitacija za prodaju nekretnina koje su u vlasništvu Grada održana je 25. aprila, a od 15 objekata koje su bile na licitaciji, prodata su tek dva lokala i dva stana. Ubedljivo najskuplji lokal koji Grad prodaje, čija početna cena iznosi preko milion evra, je onaj u Obrenovićevoj ulici, gde je decenijama bila apoteka Higija.