Niš sprema radnu zonu za Leoni – Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Niš sprema radnu zonu za Leoni – Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže
| Izvor: Beta

U radnoj zoni Donje Međurovo kraj Niša u kojoj se gradi fabrika nemačke kompanije Leoni uskoro će početi izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, a vrednost tih radova iznosiće maksimalno 64 miliona dinara, saopšteno je na sednici Veća grada Niša.

– Ministarstvo privrede će sa bezmalo 31 milion dinara finansirati gradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a grad Niš će učestvovati u izgradnji sa skoro 34 miliona dinara – rekao je danas Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, vodovodna i kanalizaciona mreža biće izgrađene na čitavom prostoru radne zone Donje Međurovo, odnosno na 53,3 hektara, a ne samo na površini od osam hektara na kojoj Leoni gradi pogon.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je dodao da Leoni u industrijskoj zoni na ulazu u grad sada gradi pogon od 6.000 kvadrata, u kojem će posao naći oko 600 ljudi.

– U planu je da do početka naredne godine bude izgrađena čitava fabrika površine 28.000 kvadrata, a da do oktobra 2019. godine u njoj bude zaposleno 2.200 ljudi – rekao je Zdravković.

U novoj fabrici nemačke kompanije Leoni proizvodiće se kablovski setovi i električni uređaji za automobile, a prema prvobitnim najavama, Leoni će proizvodnju u pogonu u Nišu pokrenuti tokom predstojećeg leta.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *