Niš sprema radnu zonu za Leoni – Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Niš sprema radnu zonu za Leoni – Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže
| Izvor: Beta

U radnoj zoni Donje Međurovo kraj Niša u kojoj se gradi fabrika nemačke kompanije Leoni uskoro će početi izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, a vrednost tih radova iznosiće maksimalno 64 miliona dinara, saopšteno je na sednici Veća grada Niša.

– Ministarstvo privrede će sa bezmalo 31 milion dinara finansirati gradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a grad Niš će učestvovati u izgradnji sa skoro 34 miliona dinara – rekao je danas Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, vodovodna i kanalizaciona mreža biće izgrađene na čitavom prostoru radne zone Donje Međurovo, odnosno na 53,3 hektara, a ne samo na površini od osam hektara na kojoj Leoni gradi pogon.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je dodao da Leoni u industrijskoj zoni na ulazu u grad sada gradi pogon od 6.000 kvadrata, u kojem će posao naći oko 600 ljudi.

– U planu je da do početka naredne godine bude izgrađena čitava fabrika površine 28.000 kvadrata, a da do oktobra 2019. godine u njoj bude zaposleno 2.200 ljudi – rekao je Zdravković.

U novoj fabrici nemačke kompanije Leoni proizvodiće se kablovski setovi i električni uređaji za automobile, a prema prvobitnim najavama, Leoni će proizvodnju u pogonu u Nišu pokrenuti tokom predstojećeg leta.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *