Niš zabeležio rast broja turista od 10,6% u 2015.
| Izvor: eKapija

Prema najnovijem saopštenju Republičkog zavoda za statistiku tokom 2015. godine u Nišu je zabeleženo povećanje ukupnog broj turista od 10,6% u odnosu na isti period u 2014, pri čemu je broj dolazaka domaćih turista porastao za 11,6% a broj inostranih gostiju povećao se za 9,8%.

U Nišu je tokom 2015. ostvareno 13,8% ukupno više noćenja nego prethodne godine, pri čemu je broj noćenja domaćih turista porastao za 15,8% a broj noćenja turista iz inostranstva za 11,3%.

Prosečna dužina boravka turista od 1,95 dana ovaj rezultat čini značajnijim i u pogledu turističke potrošnje u gradu zbog veće potrošačke moći inostranih gostiju, posebno imajući u vidu da je u Republici Srbiji u 2015. godinu, broj turista bio veći za 11,2%, a ukupni broj noćenja veći za 9,3%.

Ovakvi uspešni rezultati direktna su posledica sveukupnih napora i aktivnosti Turističke organizacije Niš (TON), koja je radila na afirmaciji grada kao dobre turističke destinacije.

TON je poslednjih par godina sprovodila promotivne aktivnosti na mnogobrojnim manifestacijama i festivalima u Srbiji, domaćim i međunarodnim sajmovima, te je uspostavila komunikaciju sa međunarodnim promoterima, turoperatorima i novinarima iz celog sveta.