NIS zapošljava 84 pripravnika – Vlada Vojvodine izdvojila 22 miliona dinara za sufinansiranje projekta
| Izvor: eKapija

Sporazum o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa zapošljavanja pripravnika „NIS šansa 2014“, potpisali su u ponedeljak (6. oktobra 2014. godine) pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin ispred Pokrajinske vlade, i zamenik generalnog direktora NIS Andrej Šibanov, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Vojvodine.
Ovim programom, već treću godinu za redom, Pokrajinska vlada sa sredstvima u iznosu od gotovo 22 miliona dinara, odnosno 50% sredstava, sufinansira zapošljavanje 84 pripravnika u okviru projekta „NIS šansa 2014“.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Miroslava Vasina, ovaj susret predstavlja nastavak sveobuhvatne saradnje Naftne industrije Srbije i Pokrajinske vlade koja se ogleda u sprovođenju projekata iz mnogih oblasti.

– Pokrajinska vlada i Sekretarijat za privredu i ove godine nastoje da pospeše zapošljavanje mladih ljudi sa visokom školskom spremom. Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji NIS za socijalnu odgovornost koju godinama pokazuje u Srbiji i AP Vojvodini, bilo da se radi o eksploataciji rudnog bogatstva ili o realizaciji projekata od opšteg značaja, poput zapošljavanja mladih stručnjaka. Ove godine je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva u iznosu od 21.937.000 dinara kako bi se radno angažovalo 84 mladih u svojstvu pripravnika, koji su odabrani po visokim kriterijumima kompanije NIS – rekao je Vasin.
baner1
NIS u skladu sa svojom poslovnom politikom korporativne društvene odgovornosti i kroz saradnju sa lokalnim samoupravama, nastavlja program „NIS šansa 2014“, a u cilju zapošljavanja mladih, talentovanih kandidata sa završenim fakultetom bez radnog iskustva. Najboljim kandidatima biće pružena prva profesionalna šansa za rad, učenje, sticanje znanja i prvih profesionalnih iskustava. Kao i prethodnih godina, jedan od osnovnih uslova konkursa je da su kandidati prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje i da nemaju radnog iskustva. U okviru programa „NIS šansa“, kompanija je do sada zaposlila više od 660 mladih stručnjaka.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS Andre Šibanov je naglasio da je ovakvo radno angažovanje zapravo prvi korak u profesionalnom životu ovih mladih stručnjaka.

– Na ovaj način akademci i srednjoškolci dobijaju priliku da odmah po završetku školovanja počnu da rade i nastave svoje stručno usavršavanje kroz praksu u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji. NIS sa druge strane dobija mlade i obrazovane ljude, od kojih stvara stručne kadrove, koji su neophodni za uspešno poslovanje svake kompanije – izjavio je Šibanov.