Niskotarifni autobuski prevoznik stiže u Srbiju – Flixbus vozi širom Evrope za nekoliko evra

Niskotarifni autobuski prevoznik stiže u Srbiju – Flixbus vozi širom Evrope za nekoliko evra
| Izvor: Blic

Autobuski prevoznik Flixbus, pandan Ryanair-u u drumskom saobraćaju, zainteresovan je da radi u Srbiji i već na proleće će napraviti prve kontakte sa domaćim firmama, piše Blic.

Flixbus je nemačka startap kompanija koja je već godinama poznata u zemljama EU po niskobudžetnom autobuskom prevozu. Po modelu Ryanair-a, na primer, ovaj prevoznik ima promotivnu cenu vožnje od Zagreba do Berlina za svega 9 EUR.

– Dolazak Flixbusa napraviće veliku reorganizaciju domaćeg međugradskog prevoza. Oni će izabrati neku od domaćih firmi čijih će nekoliko autobusa uzeti i brendirati kako bi prevozili putnike. Takođe, naši vozači će raditi za ovu firmu – naglašava Saša Conić, glavni urednik portala Autobusi.net.

Reč je o prevozniku koji prodaje karte preko svoje mobilne aplikacije. Zainteresovani putnik treba da instalira tu aplikaciju, uloguje se i internet plaćanjem kupi kartu i dobije kod.

Procedura je takva da vozači Flixbusa imaju čitač pomoću kojeg putnicima očitavaju kodove na mobilnom telefonu. Putnik, takođe, ima mogućnost besplatne rezervacije sedišta i besplatnog prevoza prtljaga, ali i mogućnost da 15 minuta pre polaska otkaže rezervaciju.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *