Nova fabrika u Paraćinu proizvodiće hidrante – MIP „Industrijske armature“ čeka dozvolu Ministarstva poljoprivrede da montira peć za livenje obojenih metala
Izvor: Tanjug

Ilustracija Firma MIP „Industrijske armature“ iz Ćuprije, koja je izgradila fabriku u Industrijskoj zoni „Zmič“ u Paraćinu, čeka dozvolu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da montira peć za livenje obojenih metala i da krene s proizvodnjom.

– Izgradili smo objekat površine oko 400 kvadratnih metara, rešili pitanje struje i ostale infrastrukture, montirali mašine za obradu metala… i da bi počeli proizvodnju treba da montiramo peć za livenje obojenih metala a za to nam je potrebna dozvola ministarstva – objasnila je novinarima vlasnica MIP „Industrijske armature“ Miloranka Manić.

Čim dobijemo taj dokument, krećemo sa montažom peći i proizvodnjom i za početak ćemo zaposliti najmanje deset radnika, dodala je Manić.
baner1
Fabrika u „Zmiču“, mestu između Ćuprije i Paraćina, proizvodiće hidrante, sigurnosne ventile i drugu armaturu.

Reč je o porodičnoj firmi koja isti posao radi u Ćupriji više od deset godina.

Iz Ćuprije želimo da u „Zmič“ preselimo kompletnu proizvodnju, dodala je Manić, i napomenula da se firma u Ćupriji bavi mašinskom obradom metala, a u „Zmiču“ će raditi i livenje.