Nova ulaganja u Industrijsku zonu Mali Bajmok – Continental gradi fabriku, Subotica halu za buduće investitore
| Izvor: RTV

Kompanije Privredne zone Mali Bajmok kod Subotice trenutno zapošljavaju preko 5.000 radnika. U ovoj zoni u toku su nove investicije vredne oko 18 mil EUR kojima se stvara pretpostavka da broj zaposlenih u ovoj zoni u narednim godinama pređe 6.000.

Tik uz postojeću, do kraja godine biće izgrađena još jedna fabrika nemačkog Continentala. U fabrici duplo većoj od trenutne, u kojoj sada radi 730 ljudi, kroz ovu investiciju biće zaposleno još 500 radnika u periodu od tri godine. Njihov posao će biti proizvodnja delova za ugradnju u neke od najprestižnijih evropskih automobila.

– Investicija je vredna oko 17 mil EUR. To je direktna investicija i govori o ozbiljnosti naše kompanije, da želimo da ostanemo ovde i investiramo dalje u posao – rekao je Živko Topalović, generalni direktor ContiTech Fluid Srbija.

Kako bi nastavila sa privlačenjem investicija u ovoj zoni, lokalna samouprava sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja gradi fabričku halu koja će biti namenjena za braunfild investicije, odnosno izdavanje zainteresovanim kompanijama. Investicija je vredna oko 115 miliona dinara.

– Mi već imamo dosta zahteva od budućih investitora koji planiraju od jeseni pa na dalje da dođu u Suboticu da investiraju i da rade, da imaju svoju proizvodnju ovde, ali još nismo odlučili konkretno sa kim ćemo potpisati ugovor – rekao je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za investicije i turizam.

U privrednoj zoni Mali Bajmok, mahom u režimu slobodne zone, posluje nekoliko multinacionalnih kompanija iz Nemačke, Austrije i Sjedinjenih Američkih Država.