Novi dvosmerni bankomat za bitkoin i lajtkoin u Beogradu
Izvor: eKapija

Dvosmerni bankomat za dve kriptovalute – bitkoin (bitcoin) i lajtkoin (litecoin), biće postavljen u sredu, 4. aprila, u 12 časova, u prodajnom objektu IDEA London, na uglu Ulica kneza Miloša i kralja Milana u Beogradu. Uz stručnu pomoć kompanije ECD, ovaj aparat će omogućiti svima koji imaju interesovanja za digitalne valute, da ih kupuju i prodaju u bilo kom trenutku.

Iz ECD najavljuju da će u sredu biti predstavljeno funkcionisanje ovog bankomata, odnosno kupovina i prodaja bitkoin i lajtkoin valuta. Takođe, za one koji planiraju da u narednom periodu koriste automat, stručni tim za konsultaciju i savetovanje će na licu mesta biti na raspolaganju svakog radnog dana, od 10 do 14 časova. Osim toga, na raspolaganju će biti i kontakt centar, koji će svakog dana, od 9 do 21 čas, pružati podršku putem telefona, dodaje se u saopštenju.

Broj korisnika kriptovaluta raste iz dana u dan. Prema procenama kompanije ECD, očekuje se da broj korisnika u ovoj godini poraste čak 50 puta u odnosu na 2016.

U narednom periodu biće razmotrena i mogućnost dodavanja treće kriptovalute – itirijuma (ethereum), kao i plaćanje ovim valutama u IDEA London prodajnom objektu.