Novi investitor planira da zaposli 2.500 ljudi u Vranju – Grad nastavlja infrastrukturno opremanje Industrijske zone

Grad Vranje želi da svim zainteresovanim investitorima ponudi najbolje moguće uslove za rad čemu će doprineti i saobraćajnica oko Industrijske zone, čija izgradnja počinje danas, izjavio je u petak (11. maja 2018. godine) gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Milenković je rekao da će saobraćajnica koja povezuje dva kružna toka između fabrika italijanskih investitora koji već posluju u Vranju, Geox i Ditre Italia, biti dugačka 600 metara, a da će njena šririna biti devet metara.

– Vrednost investicije je oko pola miliona evra, od te sume grad je izdvojio 200.000 EUR dok je 300.000 EUR donacija Evropske unije preko Programa EU Progres. Postoji strateški plan o infrastrukturnom opremanju Slobodne zone u kojoj je do sada završena i kanalizaciona mreža, sve to uz podršku Ministarstva privrede – kazao je Milenković.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je rekao da je to ministarstvo kroz partnerski odnos sa gradom u infrastrukturno opremanje Slobodne zone u Vranju do sada uložilo više od 250 miliona dinara.

On je najavio da i Ministarstvo privrede pregovara sa velikim investitorom koji bi uskoro trebalo da otvori svoje pogone u Vranju, u kojima će biti zaposleno više od 2.500 radnika.