Novi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih oportunitetom – Društveno-socijalnim ustanovana na raspolaganju 351 milion dinara

Novi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih oportunitetom – Društveno-socijalnim ustanovana na raspolaganju 351 milion dinara
| Izvor: eKapija

Ministarstvo pravde raspisalo je novi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a za dodelu je predviđeno ukupno 351,509 miliona dinara, saopšteno je iz ministarstva.

Konkurs će sprovesti Komisija Ministarstva pravde, sačinjena od predstavnika relevantnih institucija – tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde, sa ciljem izbora projekata od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada i drugih.

Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, definisan je izmenama Zakona o krivičnom postupku, koje je na predlog Ministarstva pravde Narodna skupština Srbije usvojila 2014. godine.

Da bi došlo do odlaganja krivičnog gonjenja odnosno odbacivanja krivične prijave protiv okrivljenog, on je po nalogu tužioca dužan da ispuni neku radnju ili da uplati određeni iznos novca na račun budžeta.

Ta prikupljena sredstva sada se raspodeljuju na osnovu konkursa društveno-socijalnim ustanovanama kojima je najpotrebniji.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *