Novi projekti niških i bugarskih opština – Za turističke kapacitete GO Medijana 80.000 EUR
| Izvor: Jugmedia

Poboljšanje turističkih potencijala na području niških gradskih opština – Medijane i Crvenog Krsta cilj je projekta koji će biti realizovan sa bugarskim gradom Vracom.

– Nastavljamo saradnju sa bugarskim partnerima, ovoga puta radićemo na inoviranju kapaciteta u oblasti turizma koji se nalaze na području Gradske opštine Medijana. Bugarski partner će imati obavezu da nivo turističkih potencijala podiže pored granične zone – rekao je Stojanović.

Gradska opština Crveni Krst će po rečima prvog čoveka ove opštine Miroslava Milutinovića sredstva iskoristiti za pokretne bine, olimpijade, osvetljenje i druge potrebe na svom području.

Vodeći partner na projektu koji se bavi edukacijom turističkih radnika i zapošljavanjem u turizmu je oblasna administracija bugarskog grada Vrac, u čije ime je ugovor potpisala Malina Nikolova, načelnica oblasne administracije.

U Gradskoj opštini Medijana uveliko se radi na pribavljnju dokumentacije za projekat rekonstrukcije bine u Parku Sveti Sava vrednom 300.000 EUR a koji bi takođe trebalo da ima podršku partnera iz Bugarske.
Dokumenti sa sličnom temom