Novine prilikom registracije internet domena Srbije

Novine prilikom registracije internet domena Srbije
| Izvor: eKapija

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da će registranti naziva domena ubuduće dobijati poruku e-pošte za potvrđivanje registracije i da će se ostale procedure odvijati kroz slanje autorizacionih kodova. Kako se navodi, tu promenu su doneli novi Opšti uslovi o registraciji i novi Sistem za registraciju „RSreg 2.0“, koji se primenjuju od 26. jula i oni će obezbediti veću bezbednost i efikasnost u postupku registracije naziva nacionalnih internet domena .RS i .СРБ.

Važeća i aktivna adresa e-pošte registranata nacionalnih internet domena neophodna je za potvrđivanje podataka o registrovanom nazivu domena, kao i za sve buduće kontakte vezane za izmene podataka o domenima.

Odmah po aktiviranju novoregistrovanog naziva domena, registrantu će na njegovu adresu e-pošte stići sistemska poruka RNIDS, na koju treba da odgovori u roku od 20 dana, klikom na link za potvrđivanje registracije i podataka o nazivu domena. Ukoliko registrant to ne uradi, registrovani naziv domena prestaje da bude aktivan, te internet sajt koji je na njemu prestaje da bude vidljiv, a adresa e-pošte sa tim domenom prestaje da bude upotrebljiva.

RNIDS dodaje i da je procedurama za promenu ovlašćenog registra i promenu registranta naziva domena predviđeno da se one obavljaju kroz kreiranje autorizacionih kodova i automatsku proveru podataka kroz novi Sistem za registraciju „RSreg 2.0“.

Detaljnije informacije o ovim novinama i korisni saveti o nacionalnim internet domenima nalaze se na adresi domen.rs.

Pročitajte takođe

Kako da sami sebi uplaćujete doprinose za penziju

Kako da sami sebi uplaćujete doprinose za penziju Građani koji sticajem okolnosti imaju prekid u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *