Objavljen prvi poziv poljoprivrednicima Srbije za sredstva iz IPARD fondova – Rok za prijave 26. februar 2018.

Objavljen prvi poziv poljoprivrednicima Srbije za sredstva iz IPARD fondova – Rok za prijave 26. februar 2018.

Javni poziv za IPARD podsticaje za kupovinu mehanizacije i opreme raspisan je danas (25. decembra 2017. godine), a rok za podnošenje zahteva je 26. februar 2018. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Javni poziv za podsticaje za kupovinu novih traktora biće raspisan 4. januara 2018. godine, a rok za podnošenje zahteva biće od tog dana do 26. februara 2018. godine, dodaje se u saopštenju.

Visina podsticaja iznosi od 60% do 80%, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostali usevi (određene vrste žitarica i industrijskog bilja).

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 EUR, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 EUR.

Prihvatljive investicije i troškovi odnose se na kupovinu nove mehanizacije, opreme i traktora i opšte troškove (troškovi za pripremu projekata i tehničke dokumentacije), dodaje se u saopštenju.

Više detalja o javnom pozivu pogledajte OVD

Pročitajte takođe

Najbolja taktika za trik-pitanja na razgovoru za posao je – istina

Najbolja taktika za trik-pitanja na razgovoru za posao je – istina Tokom intervjua za posao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *