Obnova fasada u Nišu do kraja aprila – Raspisan javni poziv za idejno rešenje centralnog trga i Tvrđavskog mosta

Obnova fasada u Nišu do kraja aprila – Raspisan javni poziv za idejno rešenje centralnog trga i Tvrđavskog mosta
| Izvor: Južne vesti

Do kraja aprila trebalo bi da počne rekonsrukcija fasada pet javnih zgrada u centru Niša, a kako kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER), raspisan je tender i za idejno rešenja za preuređenje centralnog trga i Tvrđavskog mosta.

Od ukupno 200 miliona dinara, koliko vredi projekat „dekoracije Niša“, u prvoj fazi biće potrošeno 43,3 miliona, i to na obnavljanje spoljašnosti zgrada Narodnog pozorišta, Simfonijskog orkestra, Narodnog muzeja u Ulici Nikole Pašića, Narodne biblioteke i zgrade u Obrenovićevoj 38, u kojoj se nalazi Media centar.

– U toku je javna nabavka koja će trajati do kraja marta, a do kraja aprila očekujemo da počnu radovi. U drugom delu realizacije projekta biće rađene privatne i privatno-javne zgrade u centru grada takođe – objašnjava v. d. načelnik KLER-a Milan Ranđelović.

Gradsko veće Niša usvojilo je i projekat vredan 600.000 dinara, za idejno rešenje novog izgleda Tvrđavskog most i dela centralnog gradskog trga do Ulice 7. juli.

Podsetimo da je avgusta prošle godine Tvrđavski most zatvoren za saobraćaj, ali na njemu se i dalje nalazi kolovoz kojim sada ne prolaze vozila. Plan je da most i njegova okolina do Gradske kuće izgledaju drugačije, pa je raspisan konkurs za izbor izvođača koji će ponuditi idejno rešenje, a prema Ranđelovićevim rečima, kako će izgledati ovaj deo grada, biće poznato za najviše tri meseca.

Područje koje će da se razrađuje je severni deo Trga kralja Milana, šire okruženje „bugarskog“ parkinga i deo Ulice 7. juli ispred Gradske kuće. Izrada idejnog rešenja i projekta za izvođenje samog mosta u skladu sa tim idejnim rešenjem, jer treba da mu se proračuna statika, zato što će i on da doživi neke izmene. Koje izmene, to će upravo biti definisano pomenutim idejnim rešenjem i iza toga urbanističkim planom još detaljnije – objašnjava Ranđelović.

KLER je, dodaje, zadužena za sprovođenje javne nabavke i ovim projektima rekonstrukcije i dekoracije centra grada.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *