Odobreno 181,5 miliona dinara iz Fonda za razvoj
| Izvor: Tanjug

Upravni odbor Fonda za razvoj je na sednici 3. oktobra odobrio kredite u vrednosti od 181,5 miliona dinara po osnovu Programa za 2014. godinu.

Krediti su namenjeni preduzetnicima i pravnim licima i mogu se koristiti za investicije i trajna obrtna sredstva, kao i za početak poslovanja (start ap krediti).

Fond je odobrio 16 reprograma za preduzeća koja imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita. Odobreno je i 17 dugoročnih kredita u ukupnom iznosu od 88.510.000 dinara za preduzeća na poplavljenim područjima, saopštilo je Ministarstvo privrede.
baner1
Kako bi nastavila sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je tokom leta opredelila pet milijardi dinara za programe kreditiranja privrede u 2014. godini, a opredeljena je i milijarda dinara za preduzeća sa poplavljenih područja.

Ta sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti zapošljavanju: rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, kao podsticaj početnicima u poslu ili nezaposlenima koji se okreću preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine, a Upravni odbor će se sastajati češće, kao bi efikasno razmotrio sve zahteve.