Otkrijte šta će biti trendovi u 2017. godini
| Izvor: eKapija

U susret 2017. godini, Samsung Electronics Evropa objavio je deset trendova koji će oblikovati naš način života u 2017. godini i nadalje, navodi se u saopštenju.

Ova previđanja obuhvataju širok spektar kulturnih, socioloških i tehnoloških inovacija koje će definisati kako živimo, kupujemo i radimo u narednoj godini.

– Nas u Samsungu pokreće želja da stvaramo budućnost koja otvara nove mogućnosti našim korisnicima. Mi vidimo budućnost u kojoj ćemo svi napredovati preko svojih prirodnih ograničenja i raditi stvari za koje su nam nekada govorili da su nemoguće – izjavila je rukovodilac za dizajn kompanije Samsung Design Evropa, Kamil Hamerer.

– Polako napuštamo vreme u kome smo se plašili, a zatim takmičili sa novom tehnologijom i ulazimo u novu eru emocionalno napredne tehnologije. Veštački inteligentni proizvodi postaju naši životni treneri, istražujemo način da pobegnemo iz stvarnosti ili je pak pojačamo. Nove tehnologije daće ljudima moć da prevaziđu svoja prirodna ograničenja i da na određeni način, postanu nadljudska bića – smatra Hamerer.

Ovi trendovi su:

1. Minimalizam

Podleći ćemo želji da zamenimo mnoštvo – kvalitetnim. Dominiraće minimalistički, elegantni predmeti moćnih performansi, ali jednostavnog dizajna.

2. Bezvremeno društvo

Čak i starije generacije usvajaju i koriste sve prednosti i potencijale koje nova tehnologija donosi. Održavanje kontakta, kontinuirano učenje, stvaranje, duži radni vek i bolja svest o zdravlju kroz tehnologiju omogućavaju nam da prkosimo uobičajenim pretpostavkama o starenju.

3. Veštačka inteligencija

Mašine uče ne samo naš jezik, već uče i od nas, čime na kraju postaju naši lični konsultanti na osnovu onoga što su iz našeg ponašanja naučili.

4. Pojačani doživljaji

Kako život sve više postaje rutina, mi se okrećemo tehnologiji da iz te rutine pobegnemo i osetimo različita zadovoljstva. Pojačan doživljaj stvarnosti i iskustva neviđenih razmera u oblasti zabave, putovanja i sporta doneće nam potpuno nov koncept virtuelne stvarnosti.

5. Lični rast

Sve veći broj ljudi uspeva da uz pomoć novih tehnologija iskoristi svaki minut svog života u potpunosti. Tehnologija će nam omogućiti da unapredimo i razvijemo svoje veštine i talente do maksimuma.

6. Nosivi uređaji sledeće generacije

Nosive uređaje polako će zameniti neprimetni senzori koji mogu da otkriju naše raspoloženje, stanje, i da unaprede naš učinak i učenje. Digitalne pilule ili uređaji koji se gutaju, a koji zvuče kao naučna fantastika, dospevaju na tržište.

7. Umrežena porodica

Porašće broj porodica u kojima su sve generacije umrežene, a koje koriste tehnologiju da prevaziđu emocionalne, finansijske, pa čak i fizičke izazove.

8. Višečulna iskustva

Ukusi, mirisi i čulo dodira u kombinaciji sa snažnim vizuelnim stimulansima stvaraće višečulna iskustva.

9. Nanotehnologija u našim televizorima

Nanotehnologija, a posebno quantum dot čestice biće materijali budućnosti. Očekuje se da će ove majušne čestice dovesti do revolucije u tehnologiji televizije sledeće generacije, a zatim i u zdravstvu.

10. Tiha tehnologija za čišćenje uma

Mi danas proveravamo svoje telefone u proseku 80 puta dnevno (Foresight Factory ispitivanje sprovedeno za potrebe Samsung Electronics Europe). Međutim, ista ta visoka tehnologija uskoro će nam pomagati da se isključimo iz te vreve. I nećete morati da ugasite svoje uređaje jer će vam tiha tehnologija, kao što je Gear IconX, ponuditi ultimativni proizvod.