Otvaranje fabrike namenske industrije u Uzićima 28. juna – Posao za 150 ljudi
| Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Vidovdan (28. juna) početi da radi fabrika namenske industrije u Uzićima kod Požege, gde će biti zaposleno 150 ljudi, ali i da će uskoro u Kraljevu biti pokrenut pogon u sklopu preduzeća Sloboda Čačak, koji će proizvoditi municiju.

Kako je naveo Vučić, u Kraljevu će početi da radi deo kapaciteta Slobode iz Čačka, gde će se proizvoditi municija većeg kalibra, kao i minobacački kalibri. Naveo je i da će se razgovarati sa Zbrojovkom i drugim investitorima, kako bi se pomoglo razvoju tog grada.

Ovom prilikom predsednik Srbije je u Lučanima obišao hitne radove na sanaciji zaštitnih vodenih objekata, odnosno zaštiti naselja i industrijske zone od velikih voda reke Bjelice i njenih pritoka.

– Odbrambena linija duž reke Bjelice duga je 2.600 metara, a na potoku Spilo 580 metara. Samo regulisanje reke Bjelice, Lučanske reke i potoka Spilo koštaće 325 miliona dinara, odnosno 2,7 mil EUR, naveo je Vučić.

On je konstatovao da je to veliki novac, ali da je uložen kako bi Lučanci mogli mirno da žive, da bi se osigurala i bezbednost fabrike Milan Blagojević i ostalih na toj teritoriji, kao i svih kuća u selu Dljinu.

Vučić je rekao i da bi trebalo uraditi još pet bujičnih brana za koje će novac dati Kanađani.