Otvaranje fabrike nudli u Rumi u februaru 2017. – Nepalski Cinnovation group za proizvodnju će koristiti domaće sirovine
| Izvor: Dnevnik

U februaru naredne godine u Rumi će početi da radi fabrika nudli, prva investicija u Evropi nepalske kompanije Cinnovation group koja posluje u okviru Chaudhary Group. Fabrika se gradi u radnoj zoni Rumska petlja i u prvoj fazi će zaposliti 409, a kasnije još oko 800 radnika.

Završetak radova na izgradnji fabrike očekuje se krajem narednog meseca, kada bi trebalo da krenu i prva zapošljavanja.

– Nama je velika čast što je ovako veliki konglomerat odlučio da prvo investira u našu opštinu. To je najveća moguća pohvala i potvrda spremnosti lokalne samouprave da bude pravi partner investitorima – kaže predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

– Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu sa našim brendom – Wai Wai nudlama. One su za sada poznate širom Azije i Afrike, a ambicioznim projektom to će uskoro postati i u Evropi. Kada smo se odlučili za dolazak na evropsko tržište pristupili smo veoma pažljivom odabiru destinacije – rekao je vlasnik renomirane kompanije Chaudhary Group, Binod Čaudri i dodao da su „Srbija i Ruma pobedile mnoge zemlje koje su na početku ravnopravno konkurisale za prvu investiciju“.

Nepalski multimilijarder naglasio je da su opština Ruma, kao i Vlada Srbije, pružili veliku podršku za ovu investiciju koja će biti i veliki podsticaj sremskih poljoprivrednicima, jer će se za proizvodnju nudli koristiti domaće sirovine.

– Investiranje u Rumi nam sigurno širom otvara vrata evropskog tržišta i samo je pitanje vremena, koje se meri mesecima, kada će Ruma postati evropski poznata upravo na našim Wai Wai nudlama – rekao je Čaudri.