Otvaranje fabrike „Vibac“ u Jagodini u septembru 2015. godine
| Izvor: Beta

U fabrici za proizvodnju lepljivih traka italijanske kompanije „Vibac“ u Jagodini, u toku je montiranje mašina koje će biti završeno do septembra kada će fabrika početi da radi.
Investicija je vredna 70 mil EUR, a u fabrici u Jagodini, površine 63.000 m2, posao će dobiti više od 400 radnika, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji je danas sa investitorima, saradnicima i izvođačima radova obišao fabriku.

U toku je montiranje tri linije mašina za proizvodnju polipropilenskih filmova i lepljivih traka najnovije tehnologije za industrijsko pakovanje, kao i završni infrastrukturni radovi oko fabrike koja se nalazi u Industrijskoj zoni u blizini Koridora 10.
baner1
Marković se zahvalio vlasniku i predsedniku Kompanije „Vibac“ Pjetru Batisti zato što je „izabrao Srbiju i Jagodinu da napravi jednu od najvećih fabrika koja je za poslednjih deset godina napravljena u Srbiji“.

– Na ovoj lokaciji biće sedam italijanskih fabrika do kraja godine. Ovo je najveća italijanska industrijska zona u Evropi -kazao je Marković.

On je rekao da je siguran da su investitori zadovoljni onim što su lokalna samouprava i Vlada Srbije uradili za njih.

U znak zahvalnosti za dobru saradnju, vlasnik je najvećoj proizvodnoj mašini dao ime Palma.

– Ja sam posebno počastvovan jer se jedna od mašina zove Palma. Time ste me još više motivisali da građani ovog grada i ja damo maksimalnu logistiku vašoj kompaniji – rekao je Marković investitorima.

Vlasnik Vibaka Pjetro Batista je kazao da su proizvodi iz fabrike u Jagodini namenjeni izvozu u Evropu i Aziju. Ova kompanija ima godišnji promet od više od 300 mil EUR, i ima oko 800 radnika, a sa zaposlenima u Jagodini imaće oko 1.200 radnika.

Dragan Marković Palma je poručio vlasniku kompanije da će mu, kada budu otvorili fabriku, dati ličnu kartu sa Jagodinom kao mestom boravka.