Otvaranje fabrike „Vibac“ u Jagodini u septembru 2015. godine

Otvaranje fabrike „Vibac“ u Jagodini u septembru 2015. godine
| Izvor: Beta

U fabrici za proizvodnju lepljivih traka italijanske kompanije „Vibac“ u Jagodini, u toku je montiranje mašina koje će biti završeno do septembra kada će fabrika početi da radi.
Investicija je vredna 70 mil EUR, a u fabrici u Jagodini, površine 63.000 m2, posao će dobiti više od 400 radnika, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji je danas sa investitorima, saradnicima i izvođačima radova obišao fabriku.

U toku je montiranje tri linije mašina za proizvodnju polipropilenskih filmova i lepljivih traka najnovije tehnologije za industrijsko pakovanje, kao i završni infrastrukturni radovi oko fabrike koja se nalazi u Industrijskoj zoni u blizini Koridora 10.
baner1
Marković se zahvalio vlasniku i predsedniku Kompanije „Vibac“ Pjetru Batisti zato što je „izabrao Srbiju i Jagodinu da napravi jednu od najvećih fabrika koja je za poslednjih deset godina napravljena u Srbiji“.

– Na ovoj lokaciji biće sedam italijanskih fabrika do kraja godine. Ovo je najveća italijanska industrijska zona u Evropi -kazao je Marković.

On je rekao da je siguran da su investitori zadovoljni onim što su lokalna samouprava i Vlada Srbije uradili za njih.

U znak zahvalnosti za dobru saradnju, vlasnik je najvećoj proizvodnoj mašini dao ime Palma.

– Ja sam posebno počastvovan jer se jedna od mašina zove Palma. Time ste me još više motivisali da građani ovog grada i ja damo maksimalnu logistiku vašoj kompaniji – rekao je Marković investitorima.

Vlasnik Vibaka Pjetro Batista je kazao da su proizvodi iz fabrike u Jagodini namenjeni izvozu u Evropu i Aziju. Ova kompanija ima godišnji promet od više od 300 mil EUR, i ima oko 800 radnika, a sa zaposlenima u Jagodini imaće oko 1.200 radnika.

Dragan Marković Palma je poručio vlasniku kompanije da će mu, kada budu otvorili fabriku, dati ličnu kartu sa Jagodinom kao mestom boravka.

Pročitajte takođe

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu craft pivaru

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *