Otvoren konkurs za informatičke nagrade „Diskobolos“ – Rok za prijave 15. novembar
| Izvor: Tanjug

Informatički savez Srbije (JISA) najavio je da će i ove godine biti dodeljena nagrada „Diskobolos“ za najuspešnija ostvarenja u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), a prijave za učesće mogu se dostaviti do 15. novembra.

Učešće je besplatno, a pravo da konkurišu za nagradu imaju sva pravna i fizička lica koja su u tekućoj godini završila primenu nekog svog IKT rešenja.
baner1
Kako se navodi, Informatički savez Srbije sastavio je internacionalni žiri od predstavnika Evropskog saveta za informatiku (CEPIS), Evropske privredne komore (EEIG), regionalnih komora, informatičkih asocijacija i brojnih domaćih eksperata, koji će pregledati primljene prijave i proglasiti najuspešnije u kategorijama: proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, web ostvarenja, stručni skupovi, RTV emisije, ICT Izdavaštvo i globalni partneri.

Posebna pažnja biće posvećena nagradi „Diskobolos“ za nastavnike informatike koji popunjavaju posebnu prijavu sa svojim ostvarenjima i koja će pobedniku doneti i besplatnu posetu svetskom ECDL Forumu u Budimpešti u maju 2016. godine.

Prijava za učešće može se popuniti na sajtu JISA, a nagrada će biti uručena 10. decembra.