Otvoren konkurs za poboljšanje stočarske proizvodnje u AP Vojvodini – Rok za prijavu 31. jul
| Izvor: eKapija

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenje EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mesa i mleka u AP Vojvodini u 2016. godini.

Kako se navodi na sajtu vlade AP Vojvodina, ciljevi konkursa su poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstva koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Predmet konkursa je sufinansiranje adaptacije prostora i kupovina potrebne nove opreme radi usklađivanja sa standardima Evropske unije u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka, a prema projektu koji će obezbediti visokoobrazovna ili naučno-istraživačka institucija, što će finansirati Sekretarijat.

Za realizaciju konkursa predviđen je ukupan iznos od 30 miliona dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara, a maksimalan 3 miliona dinara.

Konkurs je otvoren do 31. jula 2016. godine, a tekst konkursa možete preuzeti OVDE.