Otvoren pogon italijanske Tecnostrutture u Zrenjaninu – Investicija vredna 3,5 mil EUR

Otvoren pogon italijanske Tecnostrutture u Zrenjaninu – Investicija vredna 3,5 mil EUR
| Izvor: Beta

Proizvodni pogon italijanske kompanije Tecnostrutture, u čiju izgradnju je investirano 3,5 mil EUR, svečano je otvoren u subotu, 17. septembra, u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruco, gradonačelnik grada Frankavila Al Mare Antonio Lućani, ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ministar Knežević rekao je da je Zrenjanin prepoznat kao dobro mesto za investiranje, pogodno i podsticajno okruženje za započinjanje poslova sa jednom od najboljih industrijskih zona na Balkanu.

Osnivač i direktor Tecnostrutture Đuzepe Verna rekao je da je već odabrano dvadesetak radnika, a namera je da tu bude zaposleno oko 70 ljudi.

Kompanija Tecnostrutture predstavlja deo grupacije Edil Steel koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu.

U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, kako je ranije najavljeno, proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 mil EUR, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u tom gradu u iznosu od 6 mil EUR. Tecnostrutture je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu, uz Pompea Modital i Fulgar, koji su prisutni u zoni Bagljaš, odnosno Jugozapad-Elemir, od 2007. godine.

Gradonačelnici Zrenjanina i Frankavila Al Mare potpisali su ovom prilikom i Sporazum o strateškoj saradnji ta dva grada.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *