Otvoren pogon italijanske Tecnostrutture u Zrenjaninu – Investicija vredna 3,5 mil EUR

Otvoren pogon italijanske Tecnostrutture u Zrenjaninu – Investicija vredna 3,5 mil EUR
| Izvor: Beta

Proizvodni pogon italijanske kompanije Tecnostrutture, u čiju izgradnju je investirano 3,5 mil EUR, svečano je otvoren u subotu, 17. septembra, u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruco, gradonačelnik grada Frankavila Al Mare Antonio Lućani, ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ministar Knežević rekao je da je Zrenjanin prepoznat kao dobro mesto za investiranje, pogodno i podsticajno okruženje za započinjanje poslova sa jednom od najboljih industrijskih zona na Balkanu.

Osnivač i direktor Tecnostrutture Đuzepe Verna rekao je da je već odabrano dvadesetak radnika, a namera je da tu bude zaposleno oko 70 ljudi.

Kompanija Tecnostrutture predstavlja deo grupacije Edil Steel koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu.

U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, kako je ranije najavljeno, proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 mil EUR, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u tom gradu u iznosu od 6 mil EUR. Tecnostrutture je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu, uz Pompea Modital i Fulgar, koji su prisutni u zoni Bagljaš, odnosno Jugozapad-Elemir, od 2007. godine.

Gradonačelnici Zrenjanina i Frankavila Al Mare potpisali su ovom prilikom i Sporazum o strateškoj saradnji ta dva grada.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *