Otvorena nova fabrika „Mg Mivela“ u Veluću kod Trstenika
| Izvor: eKapija

Nova fabrika „Mg Mivela“ vode u Veluću kod Trstenika počela je da radi, a nju je investirano više od 530 miliona dinara, saopšteno je iz kompanije.
Izgradnja nove proizvodno-skladišne hale ukupne površine 2.700 kvadratnih metara, sa pripadajućim saobraćajnicama, energetskim proširenjima i montažom nove najsavremenije punionice realizovana je za manje od godinu dana. U realizaciji investicije bili su uključeni isključivo domaći izvođači.

Investiciji je prethodila adaptacija i proširenje prirodnog izvorišta, kao i rekonstrukcija spomen česme „Mg Mivela“ vode u selu Tobolac nadomak fabrike.
baner1
Prva boca „Mg Mivela“ vode napunjena je davne 1984. godine. Intezivno ulaganje u razvoj tržišta, tokom nekoliko prethodnih godina, i uvećanje tražnje dovelo je do potrebe povećanja kapaciteta i sve ukupne modernizacije fabrike.

Kako je navodeno u saopštenju, „Mg Mivela“ voda jedinstvena je po svom sastavu, jer u jednoj litri sadrži magnezijum u količini od 343 mg koji brzo i lako dospeva do svake ćelije organizma, zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim značajnim mineralom i doprinosi očuvanju zdravlja.