PALMA: Jagodina postaje industrijski centar, u planu više od 15 fabrika
| Izvor: eKapija

Dragan Marković Palma Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma poručio je u sredu, 6. januara 2016. godine, na tradicionalnom paljenju badnjaka u Končarevu, da će Jagodina imati više od 15 stranih fabrika i da će svi Jagodinci biti zaposleni, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

– Doveli smo i Ruse i Kineze i Italijane i Nemce i Austrijance i Francuze. Sada Rusija i Turska imaju problema, ali ja sam sa svojim saradnicima razgovarao sa jednim turskim investitorom koji će do kraja godine otvoriti tekstilnu fabriku u Jagodini, gde će biti zaposleno 800 ljudi. Na Badnji dan ja sam veoma srećan čovek jer sam danas zaposlio 12 ljudi u italijanskim fabrikama i oni će od 10. januara početi da rade. Nećemo zapošljavati u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, iako imamo u tom sektoru 1.266 zaposlenih, a dozvoljeno je 1.306 – rekao je Marković i podsetio da je upravo on bio jedan od glavnih inicijatora da Srbija uđe u Evropsku uniju.

Skupština grada Jagodine je u budžetu, za pomoć i subvencije poljoprivrednicima za 2016. godinu i za investicione aktivnosti i rad mesnih zajednica, opredelila 57.540.000 dinara.