Pčelari 26. oktobra biraju gde će graditi fabriku meda – Ponude za lokaciju dostavile 32 opštine

Pčelari 26. oktobra biraju gde će graditi fabriku meda – Ponude za lokaciju dostavile 32 opštine
| Izvor: eKapija

Sastanak pčelara i ministra Nedimovića Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je 19. oktobra 2016. godine Gadžin Han i tom prilikom izjavio da će 26. oktobra 2016. godine biti doneta odluka u kojoj opštini će biti podignut pogon za pakovanje meda, koji udruženo planiraju da izgrade pčelari.

Nedimović je pčelarima odao priznanje jer su se, kako je rekao, „međusobno uvezali i pokušavaju da naprave pogon gde bi pakovali svoj med i odakle bi ga plasirali na domaće i inostrano tržište“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

– Ovo je jedinstven primer gde se ljudi koji se bave istom proizvodnjom sami povezuju i pokušavaju da naprave nešto što će im dati dodatu vrednost i što će im doneti mnogo više novca nego što su imali do sada – kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, potražnja za srpskim medom je velika i ovakvo udruživanje proizvođača iz Gadžinog Hana, Bujanovca, Aleksinca, ali i iz drugih gradova u Srbiji, doprineće da se proizvodnja meda u Srbiji još više poveća.

Nedimović je naglasio da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine različitim merama podrške, poput subvencija po košnici ili za nabavku opreme koja se primenjuje u pčelarstvu, pomoći da se ta proizvodna grana razvije.

On je podsetio i da su se 32 opštine javile, na poziv pčelara lokalnim samoupravama da im dostave ponude za izgradnju pogona za pakovanje meda.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *