Pčelari 26. oktobra biraju gde će graditi fabriku meda – Ponude za lokaciju dostavile 32 opštine

Pčelari 26. oktobra biraju gde će graditi fabriku meda – Ponude za lokaciju dostavile 32 opštine
| Izvor: eKapija

Sastanak pčelara i ministra Nedimovića Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je 19. oktobra 2016. godine Gadžin Han i tom prilikom izjavio da će 26. oktobra 2016. godine biti doneta odluka u kojoj opštini će biti podignut pogon za pakovanje meda, koji udruženo planiraju da izgrade pčelari.

Nedimović je pčelarima odao priznanje jer su se, kako je rekao, „međusobno uvezali i pokušavaju da naprave pogon gde bi pakovali svoj med i odakle bi ga plasirali na domaće i inostrano tržište“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

– Ovo je jedinstven primer gde se ljudi koji se bave istom proizvodnjom sami povezuju i pokušavaju da naprave nešto što će im dati dodatu vrednost i što će im doneti mnogo više novca nego što su imali do sada – kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, potražnja za srpskim medom je velika i ovakvo udruživanje proizvođača iz Gadžinog Hana, Bujanovca, Aleksinca, ali i iz drugih gradova u Srbiji, doprineće da se proizvodnja meda u Srbiji još više poveća.

Nedimović je naglasio da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine različitim merama podrške, poput subvencija po košnici ili za nabavku opreme koja se primenjuje u pčelarstvu, pomoći da se ta proizvodna grana razvije.

On je podsetio i da su se 32 opštine javile, na poziv pčelara lokalnim samoupravama da im dostave ponude za izgradnju pogona za pakovanje meda.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *