Piraeus banka povećava finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima i poljoprivredi
| Izvor: eKapija

Povećanje obima finansijske podrške malim i srednjim preduzećima, kao i jače kreditiranje poljoprivrede, biće u fokusu poslovnih planova Piraeus banke u narednom periodu, saopštili su predstavnici ove banke na radnom ručku sa novinarima i urednicima najvažnijih srpskih medija.

Predsednik IO Piraeus banke Neoklis Neokleus najavio je proširenje spektra usluga i to pre svega u domenu podrške poljoprivredi, kao grani srpske privrede sa velikim potencijalom.

– Naši poslovni planovi u domenu poljoprivrednih kredita dizajnirani su namenski tako da pomognu razvoj ovog sektora. Zabeleženi poslovni rezultati daju nam razlog za optimizam i ambiciozne planove – naveo je Neokleus.

On je naglasio da će se Piraeus banka u narednom periodu truditi da očuva i opravda poverenje klijenata svakodnevnim zalaganjem za ekonomski boljitak zemlje i unapređenjem bankarskog tržišta.
baner1
Neokleus je ovi povodom izjavio da je profitabilnost srpskih banaka najmanja u regionu, te da „banke u Srbiji uopšte nisu profitabilne“. Što se poslovanja u ovoj godini tiče, on je rekao da je Piraeus banka u Srbiji zabeležila blagi rast depozita i kredita, povećan broj kredita za mala i srednja preduzeća, kao ipotrošačkih kredita. Prema njegovim rečima povećan je i prihod, a broj nenaplativih kredita je „veliki kao i u čitavom bankarskom sektoru“.

– Ne znam kakva će biti profitabilnost, budući da ona zavisi od rezervisanosti do kraja godine – rekao je Neokleus.

Zamenik generalnog direktora Piraeus banke Dejan Tešić istakao je nove pogodnosti Travel&Smile kartice, koja nakon atraktivne letnje cash-back akcije, sada omogućava i povraćaj od 5% potrošenih sredstava na svim benzinskim pumpama u Srbiji.

– Nove pogodnosti Travel&Smile kartice, unapređena e-banking WinBank platforma i otvaranje novih filijala u Beogradu, Novom Sadu i Čačku, unaprediće dodatno naš nivo servisa. Istraživanja su nam pokazala da je Pireus banka u vrhu po zadovoljstvu korisnika – naveo je Tešić.