Pirot i Izmir o unapređenju poslovne saradnje – Moguće nove turske investicije u Srbiji

Privredna delegacija Pirota sastala se u ponedeljak (5. marta 2018. godine) u Izmiru sa izvršnim direktorom Slobodne zone Izbas iz ovog turskog grada, Gurselom Bahcivancilarom i njegovim saradnicima.

Kako je navedeno na sajtu Slobodne zone Pirot, cilj sastanka bila je razmena iskustava i unapređenje poslovne saradnje.

Slobodna zona Izbas prostire se na površini od 1,62 miliona kvadrata, zapošljava više od 2.300 radnika i u njenom režimu posluju 172 kompanije.

Nakon susreta sa rukovodstvom zone Izbas, privredna delegacija Pirota sastala se sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kocaogluom i njegovim saradnicima. Kako je navedeno, bilo je reči o mogućnostima da turski privrednici investiraju u Pirot i iskoriste pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske.

Pirot su na sastancima u Izmiru predstavljali predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić, počasni konzul Srbije u Turskoj Metin Akdurak, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, vlasnik preduzeća D-Company Dragan Ćirić, direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović.