Pizza Hut ponovo na meniju – AmRest širi franšizni lanac restorana u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji…
| Izvor: Franchising.rs

Poljska kompanija AmRest, vodeći operater restorana u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisala je nedavno preliminarni franšizni ugovor s kompanijom Pizza Hut Europe.
Na taj će način AmRest postati primalac master franšize za Pizza Hut brend, zadužen za širenje lanca restorana u zemljama Srednje i Istočne Evrope. Prema ovom, još uvek okvirnom sporazumu, AmRest će moći da razvija mrežu Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Kao primalac master franšize, poljska kompanija će držati prava na Pizza Hut brend narednih 10 godina, a imaće mogućnost da dalje daje pojedinačne franšize. AmRest se, takođe, obavezao i na minimalan broj otvorenih Pizza Hut restorana, mada precizni podaci još uvek nisu objavljeni. – Cilj je da se u narednim godinama značajno poveća prisustvo brenda na pomenutim tržištima – navodi se u zvaničnom saopštenju kompanija. Potpisivanje konačnog ugovora, međutim, očekuje se krajem ovog meseca.

AmRest Holdings je najveći nezavisni operator restorana brze usluge i neformalnog obedovanja u Srednjoj i Istočnoj Europi, sa više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Franšizna prava za razvoj u pomenutim delovima Evrope drži i za brendove KFC, Burger King i Starbucks.