PKS i Poreska uprava potpisali Sporazum o saradnji – U planu besplatne radionice za privrednike o novim propisima

PKS i Poreska uprava potpisali Sporazum o saradnji – U planu besplatne radionice za privrednike o novim propisima
| Izvor: Beta

Privredna komora Srbije (PKS) i Poreska uprava potpisale su danas sporazum o saradnji koji treba da doprinese boljoj informisanosti privrednika o primeni poreskih propisa.

Predsednik PKS-a Marko Čadež rekao je nakon potpisivanja tog dokumenta da je dijalog privrede i Poreske uprave najbolji put koji će omogućiti državi da svoje poreske prihode dobije u skladu sa zakonom, ali i privrednicima da na jednostavniji način dođu do informacija i rešenja.

– Privrednici nisu dovoljno informisani o onome šta mogu, koja su njihova prava i obaveze, a na nama je da im pomognemo u rešavanju birokratskih problema kako bi se usresredili na poslovanje i stvaranje profita – rekao je on.

Čadež je naglasio da će u cilju informisanja privrednika o primeni poreskih propisa biti organizovani sastanci i seminari sa privrednicima koje PKS neće dodatno naplaćivati.

– Komora će organizovati radionice koje će držati kolege iz Poreske uprave na kojima će privrednici moći da dobiju savete i uputstva kako da rade prema novim donetim propisima – rekao je on.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je istakla da je ta uprava i ranije imala dobre kontakte i poslovne odnose sa PKS-om i da očekuje da će oni sa danas potpisanim sporazumom biti unapređeni.

– Poreska uprava u cilju poboljšanja poslovanja smatra da je važna komunikacija sa poreskim obveznicima, ali i da je potrebno da njima pojasnimo odluke koje donosimo što ćemo učniti preko PKS-a – rekla je Marković.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *