PKS nagrađuje društveno odgovore kompanije – Konkurs otvoren do 16. decembra
| Izvor: eKapija

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je kompanije da konkurišu za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje 2016.

Prijavljivanje za najodgovornije firme je otvoreno do 16. decembra. U takmičenju mogu da učestvuju sva privredna društva koja su u toku 2015. i 2016. godini realizovala projekte društveno odgovornog poslovanja i uspešno primenjivala principe zasnovane na etičkim, ekonomskim, socijalnim, ekološkim i drugim normama u funkciji opšteg društvenog dobra.

Takmičenje za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje koje se održava svake druge godine pokrenuto je radi afirmacije osnovnih vrednosti društveno odgovornog poslovanja (DOP), kao i širenja svesti o njegovom značaju, saopštio je organizator.

Tim Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje ocenjuje na osnovu jedinstvene metodologije konkursnu dokumentaciju i kroz posete kompanijama verifikuje sprovođenje i primenu politike DOP u praksi. Tim takođe priprema izveštaj o kandidatima, na osnovu kojeg stručni žiri, sastavljen od predstavnika državnih institucija, privrednih asocijacija, nevladinih i medija, konačno ocenjuje i rangira kandidate, dodaje se u saopštenju.

Pobednici će biti proglašeni na završnoj svečanosti koja će biti održana početkom aprila 2017. Nagrade se dodeljuju u tri kategorije: velika privredna društva, srednja privredna društva i mala/mikro privredna društva.