Počela da radi Razvojna agencija Srbije – SIEPA i NARR zvanično ugašene
| Izvor: RTS

Razvojna agencija Srbije formalno je proradila u ponedeljak, 11. januara. To znači i da su istog dana ugašene agencije SIEPA i NARR (Nacionalna agencija za regionalni razvoj), potvrdila je za „Radio Beograd 1“ savetnica ministra privrede Tamara Jurenić, koja je i predsednik Upravnog odbora Razvojne agencije Srbije.

Jurenić je naglasila da nije bilo prekida u kontinuitetu rada sa investitorima, niti u sprovođenju programa podrške domaćoj privredi, i da je Razvojna agencija Srbije (RAS) od dve ugašene agencije preuzela rad na ukupno 125 projekata.

Ona je dodala da kontinuitet u radu ne znači i da je Razvojna agencija Srbije preuzela sve zaposlene iz SIEPA-e i NARR-a.

– RAS nije preuzela nijedan ugovor o radu iz dve ugašene agencije. U odnosu na SIEPA i NARR, koje su imale ukupno oko stotinu zaposlenih, RAS će imati upola manje radnika. Smatramo da ćemo podizanjem nivoa kvaliteta rada i zahteva prema zaposlenima apsolutno održati kvalitet usluga, bez obzira na to što će delatnost RAS biti proširena i što su pred nju postavljeni ambiciozni ciljevi – izjavila je Jurenić za „Radio Beograd 1“.