Počela izgradnja Capitol parka Sombor – Otvaranje na jesen 2017. godine
| Izvor: Dnevnik

Izgradnja Capitol parka Sombor je počela, a izvođač radova je subotička građevinska firma SMB.

Na prostoru nekadašnje fabrike Tekstilne, pa potom Metaloprerađivačke industrije Bane Sekulić, gradi se moderan tržni centar. Investicija britanske Poseidon grupe nalaziće se na uglu somborskih ulica Josifa Pančića i Vladike Nikolaja.

Capitol park Sombor prostiraće se na više od 5.600 kvadratnih metara, od kojih će 2.500 kvadrata zauzeti hipermarket Lidl, dok će preostalih 3.100 biti namenjeno za deset poslovnih prostora, u kojima će svoje mesto pronaći popularne robne marke koje do sada u Somboru nisu imale svoje prodajne punktove.

Projektovana je i planirana izgradnja 250 mesta za parkiranje, što ukazuje da će Capitol park biti mesto za porodične kupovine uz zabavne sadržaje. Lokacija tržnog centra je dobro izabrana, pošto je u neposrednom susedstvu autobuske stanice, što bi moglo da bude pogodnost za stanovnike iz obližnjih mesta, ali i one iz Mađarske i Hrvatske.

Iako je, u odnosu na prvobitne najave, došlo do manjeg kašnjenja, početkom radova zadovoljni su i investitori i predstavnici somborske lokalne samouprave.

– Uz punu podršku i saradnju lokalne samouprave, Poseidon grupa je počela sa izgradnjom tržnog centra u Somboru. Grad je podržao projekat od samog početka, radovi su počeli i tokom izgradnje Capitol parka biće angažovano oko 200 radnika, a nakon otvaranja u maloprodaji će biti zaposleno 100 ljudi. Prve kupce očekujemo na jesen ove godine – kaže Yejms Gan, direktor Poseidon grupe.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je početak izgradnje modernog tržnog centra ocenila kao jedan od najočiglednijih dokaza da investitori ovaj grad prepoznaju kao otvorenu i sigurnu sredinu za svoje investicije.

– Drago mi je što će Poseidon grupa i Lidl razviti moderne šoping objekte u našem gradu sa ciljem unapređenja usluga za potrošače. Verujemo da će Capitol park dati doprinos razvoju lokalne ekonomije i doprineti stvaranju uslova za pokretanje lokalnog biznisa. Prioritet grada je stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje novih investicija, a nove investicije znače i nova radna mesta – kaže gradonačelnica.

Britanska Poseidon grupa je na području Srbije već investirala u izgradnju maloprodajnog parka u Šapcu, čiji je i suvlasnik, a osim u Somboru, radi na projektu u beogradskoj opštini Rakovica.

Tokom 2018. godine ova britanska kompanija planira otvaranje više tržnih centara širom Srbije.