Počela nova akcija Parking servisa – Bebi parking mesto

Počela nova akcija Parking servisa – Bebi parking mesto
| Izvor: eKapija

Postavljanjem tabli kojima se vozači obaveštavaju o „bebi parking mestima“ i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, Parking servis je pokrenuo novu akciju Bebi parking mesto.

U okviru ove akcije obeležena su po tri parking mesta ispred GAK Narodni front, Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC Zvezdara, koja se nalaze na području zonskog sistema parkiranja, navodi se u saopštenju Parking servisa.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je ovom prilikom da je Parking servis dobar primer drugim javnim preduzećima kako mogu da pomažu građanima, a pre svega najmlađima.

– Grad Beograd se trudi da sva gradska javna preduzeća pokažu društvenu odgovornost, a u tome verovatno prednjači JKP Parking servis. Jedna od akcija koju sprovodimo već dve godine su Đačka parking mesta i do sada imamo 26 takvih mesta u Beogradu. Ispred svake škole gde postoje parking zone jedno mesto je odvojeno kako bi prihod išao u školski budžet. Nakon što se ta akcija pokazala odlično, odlučili smo da je proširimo na porodilišta – rekao je Vesić.

Bebi parking mesta obeležena su tablom obaveštenja na saobraćajnom znaku, kao i simboličnom slikom u okviru horizontalne signalizacije, a za njih važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Prihod od plaćanja parkiranja na devet bebi parking mesta Parking servis će iskoristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je porodilištima, kako bi se poboljšali uslovi u ovim zdravstvenim ustanovama.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković istakao je da je „ulaganje u decu najvažnija stvar“ i da će biti još akcija kojima će pomagati druge institucije u Beogradu.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *