Počinje projekat obuke za žene IT girls – Prijave do 24. avgusta

Vojvođanski IKT klaster raspisao je javni poziv za prijave na kurs Java Junior, kroz projekat IT girls, u okviru programa prekvalifikacija žena za IT, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Program po kom će se raditi sa polaznicama kursa nastao je na temelju projekta IKT Klaster Akademije koji je već bio uspešno sproveden uz pomoć USAID-a 2014, kao i projekta prekvalifikacija za IT koji je podržala Vlada Srbije i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije, saopšteno je iz Vojvodina IKT klastera.

Teorijski deo nastave će se održavati u saradnji sa Edukativnim centrom u prostorijama tog centra, kao i u saradnji sa IT kompanijama koje budu spremne da otvore vrata za praktičan rad polaznica.

Cilj programa, kako je saopštio ovaj klaster, je da se osposobe polaznice da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java, kao i da im se pruži dobra osnova za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja programiranja i programerskih veština.

Teorijski deo traje 140 časova, nakon čega sledi minimum 140 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Ekipu nastavnog osoblja čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a svih 20 polaznica će činiti jednu grupu sa kojom se sprovodi obuka.

Nastava počinje u septembru 2017. godine i trajaće oko pet meseci. Prijave traju do 24. avgusta 2017.

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će se obaviti u Novom Sadu, u prostorijama Vojvođanskog IKT klastera, krajem avgusta 2017. Precizan raspored će biti napravljen nakon prikupljanja prijava i sve prijavljene kandidatkinje će dobiti pozi za testiranje.

Više informacija o ovom konkurusu možete naći OVDE.