Počinju obuke za lakše zaposlenje 1.000 mladih širom Srbije
| Izvor: eKapija

Kompanija Coca Cola HBC u Srbiji saopštila je danas da pokreće nacionalni program u okviru kog će 1.000 mladih bez posla dobiti priliku da unaprede svoje lične i poslovne veštine, ključne za uspešno zaposlenje.

Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a namenjen je nezaposlenima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke.

Edukativne radionice će voditi sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i zaposleni u kompaniji Coca Cola u Srbiji.

Polaznici će imati priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, finansijama, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i o tome kako da lakše dođu do željenog posla.

Radionice će se održavati u maju i junu u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a u septembru i oktobru u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu. Potrebno je da kandidati popune jednostavan formular, dok se na internet stranici mogu upoznati sa svim detaljima programa, predavačima i rasporedom radionica po gradovima, navedeno je u saopštenju.