Digitalno Preduzetništvo
Digitalno Preduzetništvo - Eduka Plus centar za poslovne veštine

Podrška tehnološkom preduzetništvu i inovacijama u IT industriji – Pokrenuta Inicijativa Digitalna Srbija

Podrška tehnološkom preduzetništvu i inovacijama u IT industriji – Pokrenuta Inicijativa Digitalna Srbija
| Izvor: eKapija

U Srbiji je danas zvaničino predstavljena inicijativa Digitalna Srbija, neprofitno privatno udruženje koje su pokrenule kompanija Ringier Axel Springer Srbija i vodeće kompanije u oblasti tehnologije, radi unapređivanja okvira i ekosistema neophodnog za obezbeđivanje tehnološkog preduzetništva i digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju u Srbiji. Osnivači inicijative su Infostud, Microsoft, Nordeus, Price Waterhouse Coopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges, Startit, Telekom Srbija i Telenor.

Kako je saopšteno iz kompanije Ringier Axel Springer, upravni odbor Inicijative sastojaće se od predstavnika kompanija osnivača, a predvodiće ga Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa.

Sve aktivnosti udruženja usmeriće se na unapređivanje okvira i investicione klime potrebne za tehnološko preduzetništvo, inovacije u srpskoj IT industriji i bolji nivo digitalne pismenosti i edukacije u digitalnoj ekonomiji, navodi se u saopštenju, a sve kompanije koje žele da učestvuju u realizaciji ovog cilja i da doprinesu udruženju Inicijativa Digitalna Srbija pozvane su da se pridruže.

Kako je objašnjeno, inicijativa Digitalna Srbija prati uspeh udruženja Digital Switzerland i nastaviće ideju velikog broja digitalnih centara kao što su London, Tel Aviv i Berlin, koji su se rano pridružili pokretu digitalne tehnologije i inovacije.

– Zahvaljujući razvoju digitala, uspeh sada može biti zasnovan na svojoj suštini kreativnosti, znanju i profesionalizmu. To je naša prilika. Zajedno ćemo naporno raditi na tome da se srpske inovacije i uspešne priče mogu razvijati iz snažne osnove i da dobiju više pažnje. Zato je naša odluka da investiramo u digitalnu edukaciju i IT preduzetništvo izuzetno važna za budućnost čitave naše zajednice – rekao je Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa.

Inicijativa Digitalna Srbija omogućiće osnovne informacije i podršku inovativnim kompanijama i malim i srednjim preduzećima u IT sektoru u vođenju poslovanja u ovim oblastima i pružiće pomoć kompanijama i zajednici u uspostavljanju kontakata preko različitih oruma i sajmova.

Pored toga, kako je navedeno, Inicijativa Digitalna Srbija će aktivno učestvovati u identifikovanju i rešavanju pravnih ograničenja koja usporavaju razvoj ePoslovanja u Srbiji, i obezbediće aktivnu podršku za tehnološke startap kompanije.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *