Podsticaji za reciklere i proizvođače kesa – Konkurs otvoren do 31. januara 2018.

Podsticaji za reciklere i proizvođače kesa – Konkurs otvoren do 31. januara 2018.

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je konkurs za podsticajna sredstva za reciklere i proizvođače plastičnih kesa.

Predmet konkursa je dodela podsticaja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije i za proizvodnju kesa – tregerica za višekratnu upotrebu, za 2017. godinu.

Na javni konkurs mogu se prijaviti operateri postrojenja za ponovno iskorišćenje, odnosno tretman otpada, koji imaju dozvolu u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom, kao i proizvođači plastičnih kesa – tregerica za višekratnu upotrebu debljine veće od 20 mikrona.

Kao i prošle godine, konkursom je predviđeno da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dobija 18.390 dinara po toni, a za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije 3.606 dinara po toni.

Za ponovno korišćenje i reciklažu otpadnih ulja kao sekundarne sirovine dobijaće se 10 dinara po kilogramu, dok će se za tretman otpadnih ulja radi dobijanja energije dobijati pet dinara po kilogramu (osim za otpadna jestiva ulja).

Za ponovnu upotrebu i reciklažu otpadnih startera, akumulatora, industrijskih baterija i akumulatora predviđeno je 14,5 dinara po kilogramu, dok će se za korišćenje i reciklažu otpadnih prenosnih akumulatora ili startera dobijati 145,5 dinara po kilogramu.

Rok za konkurisanje je 31. januar 2018, a više detalja o načinu kokurisanja, kao i svim iznosima podsticajnih sredstava, pogledajte OVDE.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *