Podsticaji za stočarstvo i u 2017. godini – Više subvencija za nerazvijene opštine
| Izvor: Tanjug

Namera Ministarstva poljoprivrede je da u 2017. godini nastavi sa politikom podsticanja u stočarstvu, a plan je da se više pomogne opštinama koje ne spadaju među najrazvijenije, izjavio je ministar Branislav Nedimović.

Nedimović je u parlamentu kazao da se sada zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama radi analiza mera koje su bile implementirane od 2014. do 2016.

Prema Nedimovićevim rečima, do polovine novembra biće predložene mere koje će poboljšati stanje u stočarstvu, jačati konkurentnost i kvalitet.

Jedan od problema, Nedimović vidi u nedostatku stočnog fonda, i na tome će se raditi, jer je ideja da se razviju prerađivačku kapaciteti.

Ministar poljoprivrede je ukazao da jug Srbije ima šansu, ne samo u stočarstvu već i u voćarstvu i povrtarstvu i to na svetskom tržištu, ali nije cilj da se to prodaje jeftino.

Nedimović je istakao da će sledeće godine u pojedinim delovima agrarne politike biti više subvecnija za nerazvijene opštine.

Govoreći o zadrugama, Nedimović je istakao da je sa novim zakonom registrovano 180 novih, te da je namera da se taj princip razvije.