Podstrek ženskom preduzetništvu – Dodeljene nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja

Podstrek ženskom preduzetništvu – Dodeljene nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja
| Izvor: eKapija

Sa sinoćne dodele Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo je sinoć u Beogradu tradicionalno priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja najuspešnijom preduzetnicama u Srbiji.

Nagradu za „najevropskiju firmu“ dobile su Svetlana Miljković direktorka preduzeća Sweet Home iz Brusa i Jelena Čitaković direktorka Arpel iz Beograda.

Za najbolji model zapošljavanja nagradu je dobila Slavica Ćirić, osnivačica i direktorka Zanatske zadruge Damsko srce iz Pirota.

Nagrade u podkategoriji „samozapošljavanje“ dobile su Dragana Vujović Đermanović, vlasnica preduzeća Pepper communications iz Novog Sada i Žaklina Nedeljković, vlasnica Ambulante za zdravstvenu negu Mobilna sestra iz Beograda.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, rekla je na jubilarnoj dodeli nagrada da je manifestacija u prethodnih deset godina promovisala više od 400 preduzetnica iz Srbije, a u izboru za ovogodišnju nagradu našlo se njih 26.

One su i pojedinačno predstavljene na sinošnjoj manifestaciji u Beogradu, koja je okupila veliki broj gostiju iz sveta privrede i medija. Publici su posebno bili interesantni mini „intervjui“ koje su devojčice, buduće preduzetnice, uradile na bini sa uspešnim poslovnim ženama: Ingeborg Ofsthus, generalnom direktorkom Telenora u Srbiji, Biljanom Jovanović, vlasnicom i direktorkom modne kuća Luna i Afroditom Bajić, suvlasnicom modne kuće Afrodite mode collection.

Na kraju, goste je muzičkom numerom pozdravila Aleksandra Kovač.

Kako se čulo na dodeli nagrada, udeo žena u preduzetništvu Srbije je 31%, što je u odnosu na 2012. porast od četiri procenta.

Pročitajte takođe

U Nišu formiran klaster starih zanata – Završen projekat ekonomskog osnaživanja žena Južne Srbije

U Nišu formiran klaster starih zanata – Završen projekat ekonomskog osnaživanja žena Južne Srbije Sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *