Pogledaj moju priču i postani preduzetnica – Izložba fotografija Udruženja poslovnih žena Srbije
| Izvor: eKapija

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) predstavilo je juče u prostoru Američkog kutka u Domu omladine Beograda putujuću izložbu fotografija u okviru projekta „Pogledaj moju priču i postani preduzetnica“, koji realizuje uz podršku ambasade SAD u Beogradu.

Pre svečanog otvaranja izložbe održana je trening radionica pod nazivom „Biti ili ne biti preduzetnica?“, na kojoj su učestvovale mlade i buduće preduzetnice, a zatim je organizovana i panel diskusija „Pogledaj moju priču i postani preduzetnica“.

– Misija Udruženja poslovnih žena Srbije već sedamnaest godina je u tome da kroz promociju ženskog preduzetništva, edukaciju, mentorstvo, umrežavanje i upoznavanje sa primerima dobre preduzetničke prakse, inspiriše i motiviše preduzetnice, kao i mlade žene sa preduzetničkim idejama da pokrenu sopstveni biznis – istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Izložba je organizovana u saradnji sa lokalnim udruženjima poslovnih žena u Zaječaru, Vranju, Novom Pazaru, Subotici i Beogradu, i do sada je proputovala sve navedene gradove. U projektu su učestvovale žene iz cele Srbije, uspešne u privatnom biznisu, sa ciljem da se žene inspirišu da se osmele na samozapošljavanje i da pokrenu sopstvene biznise. Projekat je osmišljen da žensko preduzetništvo promoviše na vidljiv i pristupačan način.

Putujuću izložbu čini 16 fotografija – priča uspešnih preduzetnica članica UPŽ Srbije. Portrete uspešnih preduzetnica posetioci mogu da pogledaju do 20. decembra.