Pogon kompanije Aster textile u Nišu u septembru spreman za otvaranje – Turci najavljuju 2.000 radnika i 60 mil EUR izvoza
| Izvor: Beta

Rekonstrukcija fabrike u kojoj će turska kompanija Aster textile otvoriti pogon za izradu tekstilnih proizvoda trebalo bi da bude završena tokom septembra, izjavio je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

On je kazao da građevinski radovi u pogonu nekadašnje fabrike Elektronske industrije (EI) Čegar uveliko traju, i da je Aster textile u Niš već dopremio i prvu opremu.

– Investitor nas je obavestio da se radovi odvijaju bez zastoja i da firme koje su angažovane da pogon rekonstruišu žure da što pre obave posao – kazao je Ranđelović i dodao da je u toku obuka prvih 120 radnika, i to u pogonu koji je turska kompanija iznajmila u krugu EI.

Vlasnik kompanije Aster textile Ismail Kočali je aprila, kada je krenula rekonstrukcija pogona EI Čegra najavio da će u naredne tri godine u fabrici u Nišu uposliti 2.000 radnika.

Kočali je takođe najavio da će se u Nišu proizvoditi odevni predmeti za najpoznatije svetske brendove, a da će fabrika godišnje izvoziti između 55 do 60 mil EUR.

Turska kompanija je krajem 2015. kupila pogon EI Čegar površine od skoro 20.000 kvadrata u kome su se nekada proizvodili metalni proizvodi i proizvodi od lima.