Pokrajina raspisala konkurse za unapređivanje javnog informisanja
Izvor: eKapija

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje je objavio 4 konkursa iz oblasti javnog informisanja koji se tiču unapređenja profesionalnih standarda, informisanja osetljivih grupa, proizvodnje medijskih sadržaja i informisanja na srpskom jeziku u susednim zemljama.

„Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2015. godini“ raspolaže budžetom u visini od 5.250.000 dinara; sredstva se dodeljuju za organizovanje stručnih skupova, medijskih festivala, javnih rasprava i drugih vidova edukacije zaposlenih u ovom sektoru, a namenjen je medijima, novinarskim školama, agencijama i nevladinim organizacijama koje se bave javnim informisanjem.

Za „Konkurs za sufinasiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osetljivih grupa u 2015. godini“ Pokrajina je izdvojila 9.100.000 dinara za uvođenje i poboljšanje programskih sadržaja namenjenih osetljivim grupama, a posebno su istaknuti sadržaji na znakovnom i Brajevom pismu. Nevladine organizacije i audio/video produkcije su pozvane da se prijave na ovaj konkurs.

Na „Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini“ mogu da se prijave privatna preduzeća, nevladine organizacije i određeni mediji, a ukupan budžet iznosi 53.650.000 dinara. Predmet konkursa tiče se uvođenja, poboljšanja i proširenja programskih sadržaja koji se emituju u Vojvodini, a posebno su naglašeni programi iz oblasti kulture i umetnosti.

„Konkurs za podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju“ očekuje prijave medija, registrovanih izdavača medija i pravnih lica registrovanih za audio i video produkcije. Sredstva u visini od 4.300.000 dinara se raspodeljuju za informisanje građana Republike Hrvatske, Mađarske i Rumunije koji govore srpskim jezikom.

Javni pozivi su objavljeni na web stranici Pokrajinskog sekretarijata.