Poljoprivrednicima u Vojvodini 170 miliona dinara kredita – Potpisano 138 ugovora
| Izvor: Beta

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede potpisao je u petak (10. oktobra 2014. godine) sa 138 poljoprivrednika ugovore o kreditima vrednim 170 miliona dinara.

Najveće interesovanje poljoprivrednika, i u ovom kreditnom ciklusu, bilo je za nabavku poljoprivredne mehanizacije, pa je za kupovinu traktora odobreno 30 pozajmica u vrednosti od 54,7 miliona dinara, dok je za nabavku priključne mehanizacije odobreno 58 kredita u vrednosti od 68,6 miliona dinara.

Za podizanje višegodišnjih zasada voća odobreno je 18 kredita u vrednosti od 12,9 milina dinara, za tov teladi 17 kredita u iznosu od 19,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.
baner1
Podizanje staklenika i plastenika i njihovo opremanje kreditirano je sa šest miliona dinara, a novac je dobilo devet poljoprivrednih proizvođača.

Za podizanje protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima Fond je odobrio tri kredita u iznosu od 5,3 miliona dinara, za ovčarstvo i kozarstvo odobrena su dva kredita u iznosu od 454 hiljade dinara, dok je za izgradnju silosa odobren jedan kredit u iznosu od 2,3 miliona dinara.