Poljoprivrednicima u Vojvodini bespovratno 50 miliona dinara – Sredstva namenjena za preradu voća, povrća, proizvodnju alkoholnih pića…
| Izvor: eKapija

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za preradu voća, povrća (uključujući i pečurke), grožđa, proizvodnju vina i jakih alkoholnih pića na teritoriji Vojvodine u 2017. godini.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje, pasterizaciju, sterilizaciju proizvoda od voća i povrća (uključujući i pečurke), opremu za proizvodnju vina i jakih alkoholnih pića i opremu za prijem, preradu, punjenje i pakovanje proizvoda od voća, povrća (uključujući i pečurke), grožđa, vina i jakih alkoholnih pića.

Na konkursu će biti dodeljeno ukupno 50 miliona dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava iznosi 2 miliona dinara dinara, odnosno 2,2 miliona ukoliko je podnosilac prijave žena ili lice mlađe od 40 godina, odnosno ukoliko se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička i pravna lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, a zemljoradnička zadruga ukoliko je razvrstana u mikro, malo ili srednje i veliko pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 10. septembrom.

Više detalja pogledajte OVDE.