Ponovo radi Fabrika profilnih cevi u Aleksincu – U 2015. planirano proširenje proizvodnje i novo zapošljavanje
Petak, 10. 10. 2014.|09:42 | Izvor: RTS

Posle neuspele privatizacije, promene više vlasnika i stečaja, aleksinačka Fabrika profilnih cevi dobila je novog vlasnika i ponovo pokrenula proizvodnju. Posao je dobilo 60 radnika, a prednost je data nekadašnjim radnicima te fabrike.
Iz aleksinačke Fabrika profilnih cevi (FAHOP) od pre mesec dana ponovo se, posle dve godine, čuje buka pogonskih mašina.

Fabriku profilnih cevi u Aleksincu kupio je čačanski „Atenic Commerce“ za 2,5 mil EUR od Hypo banke, u čije je vlasništvo dospela posle loše privatizacije, promene nekoliko vlasnika, višegodišnjeg propadanja, hipotekarnog zaduživanja i stečaja.
baner1
Rodoljub Popović, vlasnik „Atenic Commerce“ Čačak, planira da oživi proizvodnju u fabrici:

– Planiram da postignem kvalitet kao u vreme kad je fabrika najbolje radila, a količinski mora proći vreme da se adaptiraju linije, prilagode ljudi i obnovi oprema.

Novi investitor nabavio je viljuškare, kran, nove pogonske mašine i sirovinu visokog kvaliteta, a kupce, ukupno 13.000, ima širom Srbije i Evrope. Plan je i da se sledeće godine otvori veleprodaja, proširi proizvodnja i zaposli još radnika, što je od značaja za čitavu opštinu.

Prema rečima Čedomira Rakića, zamenika predsednika Opštine Aleksinac, postojalo je veliko razumevanje investitora i dogovor sa lokalnom samoupravom da ovakva investicija može da bude veoma uspešna i za čačansku firmu i za opštinu Aleksinac.