Poreske prijave od 1. marta isključivo elektronskim putem
| Izvor: eKapija

Poreski obveznici od danas isključivo elektronski podnose prijave poreza na premije neživotnog osiguranja, doprinosa za osnivače, odnosno članove privrednih društava, samooporezivanje fizičkih lica, poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po rešenju.

Prema rečima direktora Poreske uprave Republike Srbije Dragane Marković, tokom probnog perioda za elektronsko podnošenje novih prijava, u prethodna dva meseca, poboljšan je novi sistem usluga, između ostalog i zahvaljujući korisnim sugestijama poreskih obveznika koji su aktivno učestvovali u testiranju novih prijava.

– Svaki korak ka pojednostavljenju procesa podnošenja prijava, odnosno prelazak na elektronski način komunikacije, kao i unapređenje elektronskih servisa, izuzetno je važan za sveukupni napredak i poboljšanje usluga koje Poreska uprava pruža građanima i privredi – rekla je direktorka Dragana Marković.

Na sajtu Poreske uprave nalaze se video i korisnička uputstva za podnošenje ovih poreskih prijava.

Za detaljnije informacije, obveznici se mogu obratiti Kontakt centru Poreske uprave na broj telefona 0700-700-007 za pozive sa fiksnog ili 011/331 01 11 za pozive sa mobilnog telefona.