Posao za 100 radnika – Pirot izdvojio 10 miliona dinara za projekte zapošljavanja
Izvor: Tanjug

Opština Pirot i pirotska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali su u sredu (4. februara 2015. godine) sporazum na osnovu koga će se tokom ove godine preko NSZ u Pirotu realizovati brojni programi zapošljavanja za čiju realizaciju je opština iz budžeta izdvojila oko 10 milona dinara.
baner1
Reč je o zapošljavanju mladih stručnjaka koji završavaju fakultete i neophodna im je stručna praksa, zatim o programu lokalnih javniih radova, kao i o upošljavanju kategorija stanovništva koje teže dolaze do posla.

Po rečima predsednika Saveta za zapošljavanje opštine Pirot Slaviše Svilarova, na ovaj način biće obezbeđen posao za oko 100 nezaposlenih.

– Za lokalne javne radove izdvojeno je iz opštinskog budžeta 3, 6 miliona dinara, za finansiranje stručne prakse 2,8 miliona, za program samozapošljavanja 2,4 miliona dinara i za zapošljavanje osoba koje pripadaju kategorijama teže upošljivih osoba izdvojeno je 1,2 miliona dinara. Rebalanskom budžeta predviđeno je i izdvajanje dodatnih tri miliona dinara za ove namene što će skupa omogućiti upošljavanje sto osoba – kazao je Svilarov.

Sporazum o realizaciji programa zapošljavanja potpisali su predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktora pirotske filijale NSZ Jelena Kostić.