Posao za 50 IT stručnjaka u Zrenjaninu – Kompanija „Levi 9 Global Sourcing Balkan“ 15. oktobra otvara kancelariju
Izvor: eKapija

Gogoljev, Janjić i Pavlović posle potpisivanja ugovora (foto: zrenjanin.rs) U Zrenjaninu je u utorak (23. septembra 2014. godine) potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, grada Zrenjanina i holandsko-srpske kompanije „Levi 9 Global Sourcing Balkan“. Ta firma planira da od 15. oktobra zapošljava mlade IT stručnjake iz ovog grada, saopšteno je na zvaničnom sajtu zrenjanin.rs.

Ugovore o saradnji i osposobljavanju mladih stručnjaka potpisali su u zrenjaninskoj Gradskoj kući direktor kompanije „Levi 9“ Vladimir Gogoljev, gradonačelnik Čedomir Janjić i dekan Tehničkog fakulteta Milan Pavlović.
baner1
Kako je kazao Gogoljev, u planu je da u kancelariji u Zrenjaninu bude zaposleno pedesetak ljudi u narednih godinu i po dana. On je dodao da postoji deficit kvalitetnih IT kadrova, ne samo u Srbiji, već i celom regionu.

– Verujem da će u narednih godinu i po dana studijske programi biti prilagođeni i da će zrenjaninski fakultet moći da iškoluje sto do dve stotine mladih stručnjaka, koji bi ostajali u ovom gradu. Mi smo Zrenjanin prepoznali kao grad kome gravitira oko 250.000 stanovnika iz okruženja, i u kome ima prostora da se u narednih pet do deset godina okupi barem 1.000 IT stručnjaka – rekao je Gogoljev.

On je istakao da je jedan od ciljeva Sporazuma i da motiviše studente da upisuju IT smerove i da se školuju za dobro plaćene poslove koje mogu relativno lako pronaći. Time se, prema njegovim rečima, izbegava situacija da se mladi školuju i ostaju na evidenciji službe za zapošljavanje, a da sa druge strane, ne postoje dovoljno kvalitetni kadrovi.

Holandsko-srpska kompanija „Levi9“, koja već posluje u Novom Sadu, prva je IT kompanija koja je zakupila 800 kvadratnih metara poslovnog prostora u DDOR-u u Zrenjaninu. Ta firma planira da počne rad 15. oktobra, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada zrenjanin.rs.