poslovni.com – agregator poslovnih vesti iz Srbije i regiona
| Izvor: eKapija

poslovni.com je nedavno lansiran kao agregator vesti za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. Veb sajt sakuplja i obrađuje sadržaj poslovnih vesti iz više izvora, uključujući lokalne novine, onlajn publikacije i društvene mreže, organizuje ih po kategoriji i prikazuje ih sve na jednom veb sajtu.
poslovni.com je višejezični portal i dostupan je na srpskom, slovenačkom i engleskom. Sajt sakuplja sadržaj na svim ovim jezicima. Čitaoci mogu da menjaju podešavanja i pregledaju vesti na svakom od ovih jezika.

Pored samih vesti, poslovni.com sadrži i nekoliko veoma korisnih opcija. Posetioci mogu da koriste veb sajt da prate kursnu listu, konvertuju valute i provere lokalne berze. Takođe je dostupna vremenska prognoza, moguć pregled avionskih lekova i praćenje pošiljki.

Tim koji je razvio poslovni.com čine softverski inženjeri, dizajneri i studenti. Sajt je konceptualizovao Haris Kriještorac, doktorant informacionih sistema Univerziteta u Teksasu, Ostin. Razvoj sajta vodili su Stefan Aleksandrov i Stefan Kostić, koji su master inženjeri softverskog inženjerstva Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Danica Glođović je veb dizajner tima, i ona je takođe master menadžmenta sa fakulteta Organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Ivan Laković je projektni menadžer tima i student osnovnih studija Matematičkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu. Hana Kriještorac ima ulogu u uređivanju sadržaja i kontrole kvaliteta, i ona je student ekonomije na Case Western Reserve Univerzitetu u Klivlendu.

Isti ovaj tim je nedavno realizovao još jedan veb sajt, SlovenskeNovice.com – agregator vesti slovenačkih medija.